luni, 13 septembrie 2010

Spune mai repede!


El era un bărbat robust,cu o voce puternică şi cam dur în modul lui de a fi.Ea,era o femeie dulce şi delicată.S-au căsătorit.El se îngrijea să nu-i lipsească nimic,ea se îngrijea de casă şi de educaţia copiilor.Copiii au crescut,s-au căsătorit,au plecat.O poveste ca multe altele…

Dar,pe când toţi copiii s-au aranjat,femeia şi-a pierdut zâmbetul,a devenit din ce în ce mai slăbită şi mai palidă.Nu mai reuşea să mănânce şi în scurt timp nu s-a mai ridicat din pat.

Îngrijorat,soţul o duse la spital pentru îngrijiri medicale.Au venit la căpătâiul ei medici şi apoi specialişti faimoşi.Nici unul nu reuşea să descpere de ce boală suferea.Clătinau din cap şi ziceau:”Dar?!”.

Ultimul specialist îl luă de o parte pe soţ şi îi zise:”Aş spune…cât se poate de simplu..că soţia dumneavostră nu mai are nici o tragere de inimă că să trăiască”.

Fără să spună nimic,omul s-a aşezat lângă patul soţiei şi a luat-o de mână.O mână fină care se pirdea în imensa palmă a bărbatului.Apoi,cu o voce răsunătoare,spuse răspicat:”Tu nu vei muri!”.”De ce?”,îl întrebă ea,cu un glas stins.”Deoarece am nevoie de tine!”.”Şi de ce nu ai spus-o mai repede!?”.

Din acel moment femeia începu să se simtă mai bine.Iar astăzi este bine.Pe când medicii şi specialiştii continuă să se întrebe ce fel de boală a avut şi care medicament extraodrinar a făcut-o să se însănătoşească aşa repede.

Nu aştepta niciodată ziua de mâine pentru a-i spune cuiva că îl iubeşti.Fă-o imediat.Nu te gândi:”Dar mama mea,fratele meu,sora mea,iubitul meu…ştiu deja”.Poate ca o ştiu.Dar pe tine te-ar obosi dacă ai auzi-o de mai multe ori?Nu te uita la ceas,ridică telefonul:”Sunt eu,vreau să-ţi spun că ţin la tine”.Ia-o de mână pe persoana pe care o iubeşti şi spune-i:”Am nevoie de tine!Ţin la tine…”.

Ceea ce face diferenţa între viaţă şi moarte este IUBIREA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu